wat

Ik ben beschikbaar voor het schrijven en (eind)redigeren van teksten in alle soorten en maten.

  • Boeken in opdracht: ik schreef boeken over de ondertunneling van de snelweg A2 in Maastricht, de geschiedenis van de Woonbond n.a.v. zijn 20-jarig bestaan en de aanpak van de woningbouwopgave in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Ik verlang hierbij van mijn opdrachtgevers een zo groot mogelijke journalistieke vrijheid en de ruimte om kritisch te mogen zijn.

  • Handboeken: voor de Woonbond schreef ik een boek boordevol tips over verhuizen voor huurders, daarnaast meerdere delen van het handboek voor huurdersorganisaties.

  • Brochures en folders: ik schreef in mijn carrière tal van brochures over vele onderwerpen, meestal op het gebied van bouwen en wonen.

  • Plannen: ik schreef (mee aan) ondernemingsplannen, strategische visies en soortgelijke andere documenten van met name woningcorporaties. Mijn inbreng gaat verder dan louter opschrijven: ik doe desgevraagd voorstellen voor de inhoud en opbouw en stel kritische vragen om zaken scherper en concreter te krijgen.

  • Evaluaties: terwijl plannen vooruitkijken, kijken evaluaties terug. Ik zet mijn kritische vermogen graag in voor het opstellen van evaluaties. Ik deed dat onder meer voor een rapportage maatschappelijk verantwoord ondernemen en een evaluatie van gebiedsgericht werken.

  • Artikelen: ik schrijf artikelen, van kort tot lang, voor magazines, (digitale) nieuwsbrieven en andere media.

  • Websiteteksten: ik schrijf teksten voor websites. U kunt mijn eigen website beschouwen als voorbeeld van mijn expertise.

  • Verslaglegging: ik ben inzetbaar voor de verslaglegging van inhoudelijke discussiebijeenkomsten.

Onder ‘Opdrachtgevers’ kunt u vinden wat voor soort opdrachten ik de afgelopen jaren voor welke opdrachtgevers heb uitgevoerd. Afhankelijk van uw vraag kan ik u voorbeelden van geschreven teksten mailen.